Bronnen van het besturingssysteem en persoonsgegevens beschermen

Het onderdeel Host Intrusion Prevention beheert de rechten van programma's om acties uit te voeren op diverse categorieën van bronnen van het besturingssysteem en persoonlijke gegevens. Kaspersky-experts hebben vooraf ingestelde categorieën van beschermde bronnen gemaakt. De categorie Besturingssysteem heeft bijvoorbeeld een subcategorie Opstartinstellingen die alle registersleutels geven in verband met het automatisch starten van programma's. U kunt de vooraf ingestelde categorieën van beschermde bronnen of de beschermde bronnen in deze categorieën niet bewerken of verwijderen.

Een beschermde bron toevoegen in de Beheerconsole (MMC)

Een beschermde bron toevoegen in de Webconsole en de Cloudconsole

Een beschermde bron maken in de programma-interface

Kaspersky Endpoint Security beheert de toegang tot de toegevoegde bronnen van het besturingssysteem en tot persoonlijke gegevens. Kaspersky Endpoint Security controleert de toegang van een programma tot bronnen op basis van de vertrouwensgroep die aan het programma is toegewezen. U kunt de vertrouwensgroep van een programma wijzigen.